• Платонус
  • ВЕРСИЯ ДЛЯ СЛАБОВИДЯЩИХ
  • НАЗАР АУДАРЫҢЫЗДАР! 2021 жылғы 20 қаңтардан университеттің ресми атауы "ҚАЗТҰТЫНУОДАҒЫ ҚАРАҒАНДЫ УНИВЕРСИТЕТІ" ЖЕКЕ МЕНШІК МЕКЕМЕСІ болып өзгерді Қайта тіркеу күніне дейін жасалған барлық шарттар, шарттарды толық орындағанға дейін күшінде болады. Біздің мекен жайға құжаттарды жөнелту кезінде университет атауының өзгергенін ескерулеріңізді сұраймыз.

Жаңалықтар

«Болашақ кәсіптері: тұрақты экономика құзыреттері» мастер-классы

«Болашақ кәсіптері: тұрақты экономика құзыреттері» мастер-классы

2024 жылдың 30 сәуірінде Эразмус + Жан Монне (2022-2025 жж., № 101082930 EPOS "European practice of sustainable development management towards green transformation" жобасы) халықаралық жобасы аясында Қазтұтынуодағы Қарағанды университетінде «Болашақтың кәсіптері: тұрақты экономика құзыреттері» тақырыбында...

"Қазақстан халқының бірлігі күні: мереке тарихы"

1 мамыр – елімізде тұратын халықтардың бірлігі мен достығы күні. "Бірлік бар жерде өмір бар", - дейді халқымыз. Мерекеге Қазақстан халқын басқа халықтардың дәстүрлерімен таныстыру үшін түрлі мәдени орталықтардың қатысуы зор маңызға ие.Біздің университет қабырғасында "Қазақстан халқының бірлігі күні:...
Делегацияның Сантьяго-де-Компостела университетіне сапары

Делегацияның Сантьяго-де-Компостела университетіне сапары

2024 жылғы 25-26 сәуірде Қазақстан, Тәжікстан, Өзбекстан және Түркіменстан елдерінің 11 университетінің делегациясы Сантьяго-де-Компостела университетінің экономика және іскерлік басқару факультетінде болды. Бұл сапар Еуропалық Комиссияның Эразмус CBHE бағдарламасы қаржыландыратын CirculEC жобасы аясында...
Еуропалық-Орталық Азиялық ЕО «CirculEC» жобасындағы алғашқы нақты кездесу  (Университеттерде айналмалы құндылықтарды құру және айналым экономикасы)

Еуропалық-Орталық Азиялық ЕО «CirculEC» жобасындағы алғашқы нақты кездесу...

Іс-шара 22 сәуірде Билефельдтегі (Германия) FHM-де басталды, жалғасы Сантьяго-де-Компостела (Испания) және Неаполь (Италия). Қатысушылар: Орталық Азия елдерінің төрт елінен (Қазақстан, Өзбекстан, Тәжікстан және Түркіменстан) делегациясы. Бұл халықаралық жоба кездесуінің мақсаты – жобаға қатысушылармен...
Баспасөз хабарламасы  сыбайлас жемқорлыққа қарсы коворкинг орталығын ашу  іс-шарасына арналған

Баспасөз хабарламасы сыбайлас жемқорлыққа қарсы коворкинг орталығын...

Қарағанды Қазтұтынуодағы университетінде еліміздегі алғашқы сыбайлас жемқорлыққа қарсы коворкинг орталығы ашылуда. Қарағанды ​​университетінің ректоры, э.ғ.д., профессор Аймағамбетов Ерқара Балқараұлы Қазақстан Республикасы Сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл агенттігінің (Сыбайлас жемқорлыққа қарсы...
Университетте «Әлеуметтік жұмыс» ББ бойынша Республикалық студенттік пәндік олимпиада өтті

Университетте «Әлеуметтік жұмыс» ББ бойынша Республикалық студенттік...

2024 жылғы 25 сәуірде Қазтұтынуодағы Қарағанды университетінің базасында 6В11404 «Әлеуметтік жұмыс» білім беру бағдарламасы бойынша XVI Республикалық студенттік пәндік олимпиада өтті. Студенттік пәндік олимпиаданың ұйымдастырушысы психология, педагогика және әлеуметтік жұмыс кафедрасы болды. Олимпиадаға...

May 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Тамақ өндірісінің маңызды бөліктерінің бірі - бұл сапа. Бұл аспект үшін жауаптылық тамақ өнеркәсібінің технологтарына жүктеледі.

Бүгінгі таңда өндірушілер шикізаттың қабылдануынан бастап дайын өнімді буып-түю сәтіне дейін сапаны бақылауды жүзеге асырып қана қоймай, әр түрлі салаларда және өнімді құрудың әртүрлі кезеңдерінде тиімді технологияларды дамытып, сәтті қолдана алатын білікті тамақ өнеркәсібінің технологтарына қызығушылық танытады.

Сапалы тамақ – ел тұрғындары денсаулығының кепілі. Сондықтан тамақ өнеркәсібі технологы мамандығы әрдайым сұранысқа ие болады және оның мәні, әсіресе қазіргі жағдайда өсіп келеді.

6В07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасының мақсаты еңбек нарығының қазіргі заманғы талаптарына сәйкес инновациялық өнімдерге бағытталған, бәсекеге қабілетті мамандарды кәсіби өсуіне және тұлғалық дамуына негіз ретінде сапалы даярлау болып табылады.

Азық-түлік өнімдерінің технологы - бұл шикізатты алғаннан бастап дайын өнімді буып-түйгенге дейінгі барлық сатыда өндірілетін тамақ өнімдерінің сапасына жауап беретін маман.

Мамандықтың артықшылықтары:

  • еңбек нарығындағы ұдайы сұраныс;
  • тұрақты жұмыс;
  • ірі кәсіпорындардағы жоғары жалақы.

Оқуды аяқтағанда берілетін дәреже: 6В07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша техника және технология бакалавры.

Мамандық лауазымдарының тізімі: инженер-технолог, тамақ өндірісінің технологы, қоғамдық тамақтану технологы, цех бастығы.

Орта білім негізінде (мектеп түлектері) күндізгі бөлімге түсушілер 5 пән бойынша ҰБТ түрінде түсу емтихандарын тапсырады (3 міндетті + 2 таңдау бойынша бейіндік пәндер).

6B07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша ҰБТ бейіндік пәндер:

1) Биология

2) Химия

Колледж түлектері университетке екі пән бойынша сұхбаттасу арқылы түседі:

1) жалпы кәсіби пән - химия;

2) Профильдік пән - микробиология.

Бакалавриатта оқу мерзімі:

Орта білім негізінде (мектеп бітірушілер) - 4 жыл;

Орта арнаулы білім негізінде (колледж түлектері) - 3 жыл.

Бакалавриат түлектері магистратурада оқуларын жалғастыра алады:

- ғылыми-педагогикалық салада - 2 жыл;

- профильдік бағыт бойынша - 1 жыл.

Электронный университет
3D тур КЭУ
Антиплагиат
Темпус
Erasmus

Байланыстар

Бас ғимарат

100009, Қарағанды, Академическая көш, 9

Телефон: +7 7212 441592
Факс: +7 7212 303171
E-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

Call-center: +7 7212 50-21-24
Телефон автоқоңырақ шалуда 44-16-24, 44-16-34, 44-15-68

Жетілдірілген

Қабылдау комиссиясы

100009, Қарағанды, Академическая көш, 9
106 каб

Телефон: +7 7212 44-16-24 вн.6505, 44-15-72
Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

Карта